fredag den 24. september 2010

Børn og unges brug af sociale medier som Arto og Facebook

Ifølge Malene Charlotte Larsen er en årsag til unges brug af sociale netværkssider som Arto og Facebook, at disse netværks giver dem mulighed for at kommunikere på et andet niveau end hvis en samtale var sket ’’face to face’’. Hun understreger at de sociale medier udfylder nogle sociale funktioner som ikke findes i direkte samtale.
MCL siger, at for unge er grunden til at være på disse netværker ikke som tidligere, at møde mennesker med lignende interesser, men snarere at holde kontakt til venner og bekendte. Sider som Arto og Facebook bliver brugt til at bevare kontakt og forbindelse til venner og bekendte. Samtidig er det en måde hvorpå man kan ’’fremvise’’ forhold, således er der en tendens til at gemme betydningsfuld information og slette ligegyldige beskeder. Hun fremhæver de små ligegyldige hverdags beskeder som et betydningsfuld redskab til at holde bekendtskaber ved lige og fremhæver således hvordan de forskellige kommunikationstyper komplimentere hinanden.

MCL er en stor fortaler for brugen af de sociale netværkssider fordi, hun mener at disse sider giver de unge unikke muligheder for at dyrke det sociale netværk på en måde som ellers ville have været besværligt.
At hun går så stærkt ind for disse sociale netværks som hun gør ses også i den måde hvorpå hun tager tidligere påstande om forskellen mellem online/offline, ægte/ uægte og giver eksempler på hvorfor dette er en forældet ide, som man i det nuværende samfund ikke har belæg for.

1 kommentar:

  1. Det kunne her være en god ide at fremhæve at børn og unge der er generte, og ikke så gode til at være sociale, får en mulighed til at være det igennem de sociale medier. Man kunne se mere kristisk på de unges brug af dem, idet MCL ikke gør det.
    -var det ikke bedre at de unge rendte rundt og legede med deres venner, i stedet for at skrive med dem på nettet? Bliver de afhængige af det? Mulighed for en diskussion.

    SvarSlet