torsdag den 30. september 2010

E-bøger, det nye medie?

E-bøger er bøger i elektronisk format. Disse kan findes og købes hos mange forskellige internet boghandlere. E-bøgerne åbner op for nye muligheder, med disse bøger kan man nu medbringe store mængder af bøger når man er på farten, det eneste man har behov for er en computer eller anden elektronik som er i stand til at afspille e-bøgerne. Som f. eks en e-bogslæser, som er udviklet decideret til dette formål. En anden fordel ved e-bøgerne er at man er i stand til at indsætte elektroniske noter, bogmærker osv.

E-bøger blev i løbet af 1990’erne mere og mere tilgængelige og i 1998 begyndte amerikanske biblioteker at have e-bøger på hylderne, disse kunne dog ikke kunne hjemlånes. Der er sket meget siden da, og i 2010 fandt man igennem et studie i offentlig biblioteksstøtte og teknologi tilgængelighed ud af at 66 % af amerikanske biblioteker i dag udlåner e-bøger.

Vi ser i dag en stigende tendens til at der kommer flere og flere e-bøger på markedet og at efterspørgslen også samtidig bliver større.
E-bogstrenden har også haft stor betydning for mange store elektronikfirmaer der bruger flere og flere penge på at udvikle maskiner til at læse disse bøger på.

I dag bliver der lavet stadig flere og flere e-bøger samt elektroniske maskiner til at læse disse på, alt i alt kan man sige at det er et marked på vej op, et marked som vi bruger flere og flere penge på.

2 kommentarer:

  1. Det er rigtigt at der i dag udkommer flere og flere E-bøger. Dette skyldes formodentlig at omkostningerne til produktion af sådanne bøger er næsten lig nul, da alle bøger alligevel bliver digitaliseret før de bliver trykt.
    Men en vigtig detalje, som ofte overses, er at de apparater man kan læse bøgerne på er faldet i pris og er blevet langt mere tilgængelige.
    Selv om det måske er stadig er de færreste der har en Kindle, en Ipad eller lignende udstyr, så har næsten alle danske hjem en computer og det gør at stort set alle der har interesse i at læse en E-bog kan gøre det uden andre omkostninger end dem til bogen (hvis den da ikke lånes på biblioteket).

    SvarSlet
  2. I dit indlæg er der fokus på e-bogs-markedet som forbruger altså det at anskaffe sig e-bogslæser og e-bøger.Kunne det betyde at en potentiel bruger-gruppe ikke fik mulighed for dette medie på grund af økonomi.Du nævner at 66% af de amerikanske biblioteker udlåner e-bøger i dag.Det kunne være spændende at få at vide hvordan det forholder sig i DK med udlån af e-bøger.

    SvarSlet