torsdag den 30. september 2010

Hvordan viser bibliotekerne vej til e-bøgerne?

E-bøger er tilsyneladende ikke noget bibliotekerne går særligt op i. Hvis du vil læse bøger fra din computer derhjemme er du derfor nødt til at lede efter det, for hverken aalborgbibliotekerne eller Ringkøbing-Skjern bibliotekerne skilter særligt med det. Faktisk bliver du af meget kringlede veje ført fra begge bibliotekers hjemmesider til ”e-bogs biblioteket”, der bortset fra et loge foroven er fuldstændig ens.

Når du så har fundet frem til siden med e-bøgerne skal du være forberedt på at læse dine bøger på svensk. For en stor del af de bøger der er at finde derinde er på svensk. Medmindre du går ind under ”alle e-bøger” hvor de alle sammen lige pludselig er på dansk, men der bliver bøgerne tilgengæld meget hurtigt uoverskuelige.
Derudover er der ikke så stort et udvalg som man måske er vandt til fra det fysiske bibliotek. Til det fysiske bibliotek regner jeg også de bøger man bestiller fra fx bibliotek.dk.

Til gengæld er det betydeligt nemmere at låne bogen når du først har fundet de(n) rigtige. Hvis man ellers føler sig lidt hjemme i at downloade ting fra nettet. Først skal man have en e-bogs læser. Derefter skal man låne det valgte materiale ved hjælp af sit cpr. nummer og den kode man vælger på biblioteket og vælge om man vil have den til mac eller windows. Så downloader man bogen og kan derefter læse den i 28 dage.

Konklusionen er at hvis du virkelig vil læse e-bøger fra bibliotekerne så skal du vide hvad du går efter og være villig til at at følge de snoede veje frem til det materiale du vil læse.

Ringkøbing-Skjern bibliotekerne:
http://www.elib.se/library/default.asp?lib=178

Aalborg bibliotekerne:
http://www.elib.se/library/default.asp?lib=148

1 kommentar:

  1. Jeg tilslutter mig at det er af lidt kringlede veje man finder frem til e-bøger. Det virker ikke særligt bruger-venligt og udvalget virker begrænset.Men der er håb forude da jeg i min søgen efter e-bøger på biblioteket har fået oplyst at der gøres en fælles indsats for at sætte det mere i fokus og gøre det mere bruger-venligt samt større database.

    SvarSlet